Quality Electric Motors
made in the Czech Republic!
image img2 image img2 image img2
Duty Types (Duty Cycles)
De vermogenswaarden die zijn gespecificeerd in catalogi en datasheets (die van deze website kunnen worden gedownload) zijn gebaseerd op het maximale vermogen bij continue belasting waarbij de thermische stabiliteit van de motorwikkeling wordt bereikt. De continue belasting wordt S1 Duty Cycle genoemd. Elektromotoren kunnen worden gebruikt bij verschillende inschakelduur, kortstondig of intermitterend (S2, S3, S4, etc.). Bij kortstondig of intermitterend gebruik kan een hoger uitgangsvermogen worden bereikt. De belangrijkste factor voor het bepalen van het maximale vermogen bij kortstondige of intermitterende toepassingen is de temperatuurstijging, die, opgeteld bij de (standaard) omgevingstemperatuur van 40°C, de grenstemperatuur van het isolatiemateriaal dat in de motor wikkeling wordt gebruikt, niet mag overschrijden.

De inschakelduur (S1 t/m S10) is gedefinieerd in de norm IEC 60034-1 en geeft de bedrijfscycli van elektromotoren aan en in het geval van kort of intermitterend bedrijf ook de frequentie van de bedrijfsperioden.

De meest voorkomende inschakelduur gespecificeerd door onze klanten zijn:
Bedrijfstype S2 – Kortstondig bedrijf
Bedrijfstype S3 – Intermitterend periodiek bedrijf
Bedrijfstype S6 – Periodiek bedrijf bij continu bedrijf

Om het vermogen bij deze Duty Cycles te bepalen zijn de volgende constanten nodig:
T  - Thermische tijdconstante
ko - Equivalente verliezenverhouding (onbelast/belast)
h  - Warmtedissipatieverhouding (geventileerde/niet-geventileerde motor)

De motorgegevens van MEZ IE1-, IE2-, IE3- en IE4-motoren en de relevante constanten zijn op deze webpagina geladen en de berekening kan met een paar klikken worden verkregen.

Houd er rekening mee dat motoren die voor kortetermijngebruik worden gebruikt, zijn uitgesloten van de ErP-richtlijn. Het is dus legaal om de   markering op de naamplaatjes van deze kortetermijn-/intermitterende motoren te vermelden en deze in de Europese Unie/ Verenigd Koninkrijk te installeren.Van Houcke NV
Vlamingveld 32
8490 Jabbeke
BelgiëTel. +32 (0)50/25 04 90©Van Houcke NV